Tijd om je website bij te houden?

Een website is een dynamisch communicatiemiddel en moet regelmatig worden bijgehouden. Natuurlijk kun je dat zelf. Bedenk eens hoeveel tijd en geld je dat kost. Sommige ondernemers doen het met gemak en discipline zelf, anderen hikken daar meer tegenaan.

Zoals Harry, die me vorige week belde…

Harry
Hi Norman, hoe is het? Bel ik gelegen? Ik heb een vraag aan je.

Norman
Hi Harry, met mij gaat het prima. Met jou ook hoop ik. Wat kan ik voor je doen?

Harry
Nou.. ik wilde wat wat dingen op mijn site wijzigen. Maar ik loop daar steeds mee te worstelen. Ik was eerst mijn inlog vergeten, maar gelukkig kon ik dat wel oplossen. Ik wil een andere banner afbeelding en had het na een uur nog niet lekker voor elkaar. Had ik eindelijk een goede afbeelding gevonden en ge-upload, was de afmeting niet goed. Had ik het formaat goed, bleek dat ik het nog had moeten bijsnijden. Eerlijk gezegd, heb ik veel tijd verspild en is het nog niet wat ik in gedachten had. Pfff… wat een werk zeg. Kun jij het voor mij doen?

Norman
Ha! En dan te bedenken dat je nog niet eens overal aan hebt gedacht. Als je echt relevante dingen wijzigt kun je beter eerst een back-up maken. En testen of de nieuwe banner op computer maar ook op mobiel goed getoond wordt.
Ieder zijn vak 😉
Natuurlijk regel ik het voor je! Wanneer je voortaan even een mailtje naar mij stuurt, is het zo gebeurd. Voor mij is het een half uurtje werk.

Harry
Top. Dan bemoei ik mij voortaan met mijn eigen zaken, haha 😉

Conclusie
Zelf doen kost je veel tijd en soms ook ergernis. Het is gewoon niet je dagelijkse werk. En uiteindelijk ben je zelfs duurder uit! Ik geef je een rekenvoorbeeld:

Zelf je website bijhouden; 53-95 minuten

Stel; je wilt een afbeelding aanpassen… dit zijn de stappen (zet de timer van je telefoon even aan):

 1. De juiste (rechtenvrije) afbeelding met voldoende resolutie zoeken: 30-60 minuten
 2. De afbeelding uitsnijden en optimaliseren voor websites: 2-5 minuten
 3. Inloggen: 5 minuten, want je kunt je login even niet vinden
 4. Backup maken, hoe ging dat ook alweer …: 2 minuten
 5. De pagina oproepen, de afbeelding uploaden en koppelen: 2-3 minuten
 6. De pagina testen op desktop, tablet en mobiel: 2-3 minuten … hmmm … de uitsnede is niet mooi …
 7. Andere uitsnede proberen: 5 minuten
 8. De verbeterde versie uploaden en koppelen: 1 minuut
 9. Opnieuw testen op desktop, tablet en mobiel: 2-3 minuten … keurig!
 10. Foute afbeelding opruimen en afsluiten: 2-3 minuten

Je website laten bijhouden; 2-3 minuten

 1. Een mailtje sturen of appen: 1-2 minuten
 2. Even het resultaat checken: 1 minuut
 3. Koffieeee 😉

Besparing: 51-92 minuten = 47,00 – 153,00 euro!

Ontvang nuttige tips in je mailbox

We sturen je geen spam!
Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Meer nuttige tips

Ben je toe aan een nieuwe website?

Gratis brainstormsessie website laten maken​